Foto

Dan Fleseriu: "Sunt foarte onorat sa reprezint Romania la cel mai inalt nivel"

Dan Fleseriu, noul selectioner al nationalei de senioare a Romaniei, a acordat primul interviu de la numirea sa in functie site-ului Federatiei Romane de Baschet, pastrand traditia din urma cu doi ani, atunci cand reusea cu nationala feminina U18 sa castige titlul european la Timisoara. 
 
Felicitari pentru numirea in functie, domnule Fleseriu! Cum ati primit aceasta veste?
Va multumesc pentru apreciere! A fost surprinzator. Sincer va spun ca nu ma asteptam, mai ales ca veneam de pe locul doi. M-am bucurat ca am fost optiunea Federatiei si sunt foarte onorat sa reprezint Romania la cel mai inalt nivel. Fiecare antrenor isi doreste in adancul sufletului sa isi  reprezinte tara si sa aiba rezultate cat mai bune si  sper sa reusesc impreuna cu staff-ul meu acest lucru.

Spuneti-ne care este componenta staff-ului tehnic?
Am bucuria de a colabora cu Tomas Bilek, tehnicianul formatiei CSU Alba Iulia, de asemenea, am cerut ca Marius Doba sa ne ajute si sper sa fie alaturi de noi. Evident, Luceta Albu este si dumneai in staff. Am facut treaba buna la Timisoara, ne-am inteles foarte bine si ma bazez foarte mult pe competenta sa. Imi doresc acelasi lucru si la echipa de senioare si sper sa reusim tot ce ne propunem.

Ce obiective avem?
Obiectivul este sa ne calificam la EuroBasket, de aceea participam in preliminarii. Cred ca este un obiectiv posibil de realizat, mai ales ca se califica doua echipe din fiecare grupa. Avem sansa noastra si fetele daca vor fi apte medical sunt convins ca vor reusi. Ar fi si pentru mine si pentru ele  ceva extraordinar si ar demonstra valoarea mare pe care o au. Acest lucru le-ar ajuta sa se autopropuna la echipele mari din Europa.

Care este programul echipei?
In prima faza, pe 16 mai plecam la Costinesti. Avem putin timp la dispozitie, de aceea va fi un cantonament de refacere, recuperare si pregatire fizica generala.  Ne intoarcem apoi si vor urma alte stagii.

Nu ati apucat sa acordati prea multe interviuri ca ati si plecat la Costinesti in cantonament...
(Rade) Sincer, acesta este primul interviu pe care il dau in calitate de selectioner al Romaniei. Sper sa imi poarte noroc, asa cum s-a intamplat si la Timisoara! Tot cu dumneavoastra am vorbit si atunci.

Suporterilor nationalei ce le transmiteti?
Sa aiba incredere in noi! Sper sa vina sa ne sustina la Targoviste si sa faca aceeasi atmosfera frumoasa pe care o realizeaza la meciurile echipei locale. M-as bucura sa vina fani din toata tara si impreuna sa castigam pentru Romania!
 
Carte de vizita:

Nume:Dan Fleseriu
Data nasterii:29.11.1974
In trecut a evoluat ca jucator la nivel de juniori pe post de extrema sau conducator de joc. A debutat ca tehnician acum 14 ani si in prezent este antrenor principal la CSM Satu Mare.

Parteneri